Carles Bonet, militant 16.253
Candidat a la presidència d’ERC
El meu nom és Carles Bonet i Revés. Vaig néixer a la ciutat de Lleida el 19 de març de 1954, al carrer del Clot de les Monges ( llavors encara es naixia a casa, no com ara que tothom és d’alguna clínica ).
Sóc doctor en matemàtiques i professor titular a la Universitat Politècnica de Catalunya, però sempre he compaginat la recerca i la docència amb l’activisme polític: membre fundador del Cercle Ramon Llull, entitat universitària promotora del setmanari El Full i de la represa democràtica universitària; membre fundador i primer president de La Convenció per la Independència Nacional; membre fundador de la campanya “Estadi Olímpic President Companys”; membre fundador del Fòrum Universitari pel Dret a l’Autodeterminació; membre fundador de l’Associació Catalana d’Estudis Republicans.
Signant de la Crida Nacional a ERC, a l’any 1988 vaig entrar a militar a Esquerra Republicana. Vaig ser el candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona a les eleccions de 1991. Fins al 1995 em vaig dedicar intensament a la política municipal de Barcelona, del que n’era el responsable. Vaig ser candidat a la Secretaria General en el 20 Congrés d’ERC celebrat a Manlleu el 1995. Al 21 Congrés celebrat a Vilafranca el 1996 vaig ser escollit Vicesecretari General d’ERC, encarregat d’Estudis, Programes i Acció Sectorial del nostres partit, tasca que vaig desenvolupar fins al juliol del 2004.
A l’any 1999 em vaig haver de professionalitzar: vaig ser escollit diputat al Parlament i designat Senador en representació seu a Madrid. Al Senat vaig ser portaveu de l’Entesa Catalana de Progrés, grup parlamentari al Senat que aplega els senadors del PSC, ERC i IC. Al 2006 vaig cessar com a diputat al Parlament, i al febrer d’enguany ho he fet com a senador, reintegrant-me a la Universitat Politècnica.
He publicat molts articles d’opinió, però de manera regular ho vaig fer a la Vanguardia i al Diari de Barcelona, i ara a Nació Digital. També he escrit llibres, sol o en col·laboració:Autodeterminació (Quaderns de l’Esquerra 1), República Catalana (Llibres de l’Índex), Concert Econòmic (Llibres de l’Índex), La falsa ruta (Ed Flor de Vent), Concordia civil en Euskadi: estrategias para la paz (Ed. ICARIA), Lluís Companys (Ed B).
Actualment sóc soci de la Societat Catalana de Matemàtiques, de l’Ateneu Barcelonès, del que en vaig ser el Vicepresident Econòmic entre 2003 i 2007, i d’Amics de la Unesco de Barcelona, entitat de la qual en sóc l’actual president.
He pogut conèixer el partit des de dins durant molts anys, he representat les nostres sigles en diverses ocasions i etapes, participant de primera mà de l’èpica del nostre partit, la nostra lluita i la nostra gent. Avui el meu repte és la Presidència d’Esquerra Republicana de Catalunya. Amb visió, lideratge, compromís, experiència, i capacitat d’entesa i arbitratge, vull fer del nostre partit la millor eina possible per al progrés social i nacional del nostre país.
Tenim tot allò que ens cal!
Roser Cavaller, militant 14.697
Candidata a la secretaria general d’ERC
El meu nom és Roser Cavaller i Llobet, nascuda a Calella el 1957.
Entro a militar a ERC l’any 97 arran de la Crida Nacional a ERC promoguda per en Josep-Lluís Carod-Rovira per rejovenir el partit de Macià i Companys.
Sóc llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la UCM, a més he realitzat un Màster en Estudis Regionals, Urbans i Metropolitans, per la UAB. He estat membre de la Junta de Govern del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Ciències Polítiques i Sociologia de Catalunya. Professionalment, sóc funcionària del cos superior de la Generalitat de Catalunya i treballo al Departament d’Empresa i Ocupació.
Dins la societat civil, sóc membre de l’Institut d’Estudis Catalans, a través de la Societat Catalana d’Ordenació del Territori. Sóc afiliada a la Intersindical-CSC des de l’any 1993. També he estat sòcia de l’Associació per a la Delegació Olímpica de Catalunya (ADOC).
Dins d’ERC, he estat la primera presidenta de la secció local de Nou Barris i membre de l’executiva de la Federació de Barcelona entre 2004 i 2008 com a secretària de Política Econòmica. També he estat consellera nacional, escollida al 20è Congrés d’ERC. A més, vaig ser candidata a les eleccions espanyoles de l’any 1993. El mateix any, vaig impulsar el reconeixement dels drets de les dones a la declaració ideologica d’ERC en aquell mateix any, tot defensant el paper de les dones en la política.