Comptar amb el món local.

És lògic que els alcaldes i regidors d’ERC estiguin indignats. Des de que sóc militant, fa 23 anys, sempre he sentit que ERC hauria d’incorporar alcaldes i regidors de manera directa en els òrgans consultius, deliberatius i executius del partit. Però mai no s’ha fet res. Quan al juny del 1995 em vaig presentar de Secretari General al 20è Congrés d’ERC celebrat a Manlleu, en el programa hi duia que el Consell Nacional havia de ser l’òrgan per a estimular i ordenar el debat intern entre la militància, i no un simple òrgan d’enregistrament dels corresponents discursos del President i del Secretari General. Per això proposava un funcionament parlamentari del Consell Nacional amb 5 comissions estables. Entre aquestes hi havia la Comissió de Política Municipal.

Però avui seguim igual. El nostre Consell Nacional continua sent només un òrgan d’enregistrament de discursos i segueix sense haver-hi comissions, ni per descomptat, una Comissió de Política Municipal. És força injust que alcaldes i regidors no siguin membres nats del Consell Nacional, quan ho són tots els diputats i senadors de les cambres parlamentàries. Caldria reformar els estatuts per a que, en una determinada proporció, alcaldes i regidors, sota algun barem, fossin membres de ple dret del Consell Nacional d’ERC. És, a part d’una injustícia, un malbarament del nostre capital territorial.

Quant a carlesbonet

Candidat a la presidència d'ERC
Aquesta entrada ha esta publicada en ERC, municipis, opinió, propostes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s